Thursday, January 10, 2008

sjukdom, inskolning, sjukdom


I onsdags var Malte åter på dagis, nu 2 timmar alldeles själv. Jag skulle säga hej då åt honom men han stack fortare än kvickt till leksakerna, inte hade han tid med något annat. Pappa kunde då, i lugn och ro :-), åka och handla samt ta en fika på jobbet! Malte hade haft det så bra så, inget gnäll utan lekt och myst hela tiden. På kvällen åt han faktiskt en hel barnmatsburk, den första på en vecka... Idag var tanken att Malte även skulle äta på dagis men i natt så anade vi lite oråd. Han vaknade och var totalt otröstlig men efter en timme kunde han lugna sig i mammas famn. Vaknade dock i 2 tiden igen men somnade mellan oss och sov gott hela natten, vilket han ej gjort sedan han var riktigt liten. Han vaknade vid 7.15 tiden och kunde ligga kvar och mysa, det var detta som fick oss att ana att allt inte stod rätt till. Han var lite varm. Vi tog febern vilken visade 38.1. Vi ringde då sjukvårdsupplysningen och rådfrågade, de skickade oss till doktorn som tog prover, lyssnade på lungorna och kollade i öronen. Allt var ok. Virusinfektion, bara att vänta ut det. Fick recept på slemlösande mot hostan. Malte vill inte äta något, inte ens vällning, får dock i sig lite juice. Han har precis vaknat efter att ha sovit 2 timmar och 45 minuter. Mamma och pappa som hade längtat efter 2 timmar alldeles för sig själva men icke. Nåväl, bara grabben blir bra!

2 comments:

Anonymous said...

Hej!
Vad bra att ni ringde. Jag tycker att de är väldigt bra. Man får råd och tips och om man behöver träffa en läkare. Det är så svårt att veta hur man ska göra ibland när de är småsjuka av och till och inte riktigt dåliga.

Men nu får Malte se till att bli frisk till helgen så att vi kan ses tycker Alba.

Kram Johanna

Caroline/drömlägenheten goes radhus said...

Lilla Maltegubben. Inte lätt att börja på dagis med alla bassilusker! Ooops, den här mamma sjuksköterskan har låtit David haft feber över 39 utan att ringa utan problem. Men det är såå bra att dom finns.

Kram A som saknar jobbarkompisarna (hemma hos C!)