Thursday, January 3, 2008

Malte har börjat inskolning på dagis!

Gott Nytt År får man väl börja med att säga.
Vårt nyårsfirande skulle vara tillsammans med familjen Ödalen, men då Albisen fått öroninflammation fick vi ställa in det! Lill skruttan, inte lätt att vara liten! Vi åt istället middag hemma och hade lite mysigt. Orkade med nöd och näppe vara uppe till tolvslaget ( herre gud, hur trist får man vara...) och tittade på alla fina fyrverkerier från vardagsrummet. Man blir väl säkert tröttare när man sitter hemma själva och kan sega till det utan att känna sig osocial. Vi kollade på Härskarringen, var evigheter sen vi såg den! Några nyårslöften har vi inte i år, håller dom inte ändå, hehe! ;) Försöka ta vara mer på dagarna och stressa mindre!

I onsdags började Malte sin inskolning på dagis. Hade värsta ångesten dagen innan, dåligt samvete, men det tillhör väl. Kommer säkert att gå jättebra... Då det är ett nytt dagis var det lite rörigt. Den barnsköterskan vi fått hem brev och presentation av hade plötsligt fått jobb i Årsta, så nu vet vi inte riktigt vem som ska ta hand mest om Malte. Tobbe hade många frågor när han kom dit och tyvärr var det inte mycket dom kunde svara på... Känns lite dåligt tycker jag! Okej att allt inte är färdigt, men personalen ska väl vara informerade om hur det ska gå till?! Imorgon ska Tobbe lämna honom sista halvtimmen och det är då meningen att det ska vara ett informationsmöte till föräldrarna. Hoppas på att kunna kompa ut till det, men vet inte riktigt om jag hinner, men det skulle ju vara roligt att se hur det ser ut och bilda sig en egen uppfattning om stället. Malte sprang in på en gång idag och började leka med sakerna. Mer information kommer väl senare om dagiset!

Idag har vi haft en snabbvisit av morbror Peter och hans flickvän Klara! Trevligt att se dom över en kopp kaffe. Tobbe hjälpte honom att fixa en blogg, kan ju vara roligt att följa hans resa till LA då han ska gå på gitarrskola och allt!

Tack och hej!

4 comments:

Anonymous said...

Hej! Tack för senast kul att träffas allihopa o se hur Malte växer för varje gång man ser honom, hoppas att det funkar på dagis, men det gör det säkert. Nya kompisar o massor av nya leksaker. Det är en härlig liten kille ni har, han anpassar sig säkert. Lite gråt o tandagnissel får man räkna med.
Ha det gott alla 3!
Kramar från ett vintrigt Mörlunda

Anonymous said...

Åh ni har en dagiskille! *minns tillbaka ett år ungefär* Det kommer nog gå toppenbra, så glad o go Malte är. Det ÄR jobbigt i början, det hör till.

Hoppas vi ses på jobbet när jag är tillbaka.

Kram A (erfaren dagis-mamma...haha!)

Anonymous said...

Hej på er!
Malte kommer nog att smälta in alldeles perfekt när han kommer in i alla nya rutiner. Det är verkligen en så social liten kille så han kommer tycka att det är toppen med alla nya vänner på dagis. Alba satt och surade vid matbordet igår kväl och kastade mat överallt. När jag sa att vi skulle träffa Malte i helgen sken hela ansiktet upp på henne. MALTE MALTE sa hon flera gånger.

Hoppas ni får vete lite mer i dag på mötet!

Ser fram emot att ses i helgen!
Alba och Johanna

Caroline/drömlägenheten goes radhus said...

Hejsan dagiskillens föräldrar! Spännande med dagis för fina Malte-killen! Hoppas bara att de kan informera bättre. När man lämnar sina guldklimpar vill man känna sig trygg. Allt kommer att kännas bra såsmåningom. Som gammal dagisfröken har jag många många års erfarenhet av det!
Önskar Malte all lycka på sitt dagis, men tycker det är lite synd att vi inte får se den mysiga killen som är som en virvelvind på öppnis ;).

Hoppas att Maja snart får dagisplats, hon klättrar på väggarna och tycker att mamma är tråkig. Så fort någon kommer hem till oss så skiner hon upp. Tack för den liksom!

Kram och gott nytt år!