Friday, July 4, 2008

Långhelg i Idre.

Ja förra helgen var vi i Idre från torsdag till söndag med fam. Nöjd o fam. Gilljam. Det var riktigt lyckat och Malte tyckte att det var toppen att få leka med kusinerna hela dagarna! Bilresan upp och ner gick jättebra, tog 2 långa pausstopp för lunch och glass och de små fick springa av sig lite. Har ju inhandlat en bärbar DVD och den var en riktig höjdare att ha i bilen när det började bli tråkigt för Malte.
Vi bodde allihop i en stuga med 3 sovrum, 2 badrum och vardagsrum och kök. Hade hyfsat väder ändå, regnade lite på kvällarna, men det gjorde ju inget. Var ute så mycket mycket vi orkade på dagarna, var bara hemma och fixade lunch och Malte och Meja fick sova, sen var det full fart igen tills dom stupade i säng på kvällarna! ;)
Var runtom i området hela tiden, tittade på djuren de hade, lekte på lekplatsen, lekte vid hinderbanan för de små, åkte och tittade på Trollstigen och stöttde då på ett gäng med renar på väldigt nära håll. Hade lite snöbollskrig då det låg lite kvar på fjället. Åkte ut till Bergsjön och grillade korv och slängde kottar och stenar i vattnet. På eftermiddagarna var vi bla i badhuset som bara låg 200m bort från vår stuga. Malte tyckte att det var SÅ roligt, hela han bara strålade när han fick busa omkring i bassängen och åka rutshkana med pappa! Att bada bubbbelpool och värma upp sig lite innan det var dags att gå där ifrån var oxå en höjdare!
En riktigt mysig helg helt enkelt!! Har hur mkt bilder som helst därifrån, men ska försöka välja ut några så gott det går! :)

Denna vecka har känts hektisk. Jobbar 6 dagar på raken bara för att få vara ledig när Malte opereras nästa fredag (11/7). Sen håller vi på att planera köket för fullt och kollar upp vitvaror osv. Verkar som om snickaren kan hjälpa oss i augusti!
Jörgen, Johanna och Alba var här på middag i tisdags och var sedan barnvakt ett par timmar så vi i lugn och ro kunde åka och titta på golv och till IKEA. Malte tyckte det var så roligt att träffa Alba igen, dom är riktigt gulliga ihop. Efter en glass och lite tittande på Bolibompa fick Malte med sig Alba på lite bus. Och han somnade gott efter den kvällen!

I onsdags var vi på sommarfest på Maltes dagis, fick en jättefin folder med Maltes teckningar och arbeten de har gjort denna termin, fick oxå en CD med alla bilder de tagit. Det var fint väder och vi satt ute på filtar och fick god fika. Känns så vemodigt nu när det är sista dagen på dagiset idag... Men om han ska byta dagis så är det ju iallafall perfekt tajming nu, inskolning på Salabackes förskola direkt efter semestern. HOPPAS att han kommer att trivas där med!
Imorgon åker Malte upp till farmor och farfar igen och ska stanna där tills på onsdag då vi jobbar. Längtar tills semestern v. 30 då operationen och allt är klart (hoppas jag, nu måste han hålla sig frisk!) Att höra honom snarka och ha andingsuppehåll hela tiden känns hemskt o det ska bli så underbart när han får sova i lugn och ro och inte besväras av dessa halsmandlar.
Nu lite bilder....



2 comments:

Johanna said...

Ser ut som ett paradis för barnen. Jag förstår att de måste haft jättekul där. Och så underbart för ala med trötta barn som somnar got på kvällarna :))
Det var ett rent nöje att få leka med Malte i tisdags. Alba tyckte att det var jättekul. Det är så länge sen vi sågs efterssom de varit sjuka i omgångar hela våren.

En dag till sen får Fia ligga och vila sig hela söndagen med en bra bok och ladda för nästa vecka. Visst är den spännade Sjöjungfrun.

Ha det gott!
Kram Johanna

Caroline/drömlägenheten goes radhus said...

Hej Fia!

Här kommer ett sent grattis på tvåårsdagen till Malte (skäms att jag inte hängt med!).

När jag läser hur Malte och ni har det så blir man allt lite ledsen i ögat, lilla killen då. Hoppas hoppas hoppas att han håller sig frisk nu och att op går bra och att det inte blir så jobbigt efteråt.

Stor kram från Caroline!