Wednesday, January 21, 2009

Första smakisen serverad!





Nu är vår lilla prinsessa 4 månader (!) och det firar vi med att ge första smakisen! Lite spännande, det gick faktiskt jättebra, hon såg riktigt lycklig ut när hon fick in majs och potatispure i munnen! Så nu är det bara att ge varenda dag och öka på lite då och då. Börjar med att ge lite smakisar till lunch då det är "lite" lugnare här hemma.
Malte tyckte också att det var jättespännande! ;)

Vad händer annars här hemma då...inte mkt. Malte är hemma från dagis denna vecka då vinterkräksjukan har startat på hans avdelning. Uff, det vill vi ju inte ha. Finns det nåt värre?! Går även hög feber berättade dom. Men det är skönt att vi fått lite snö här iallafall, så man kan roa sig ute. Idag har vi varit till Källparken och lekt lite, det var populärt.
Själv känner jag mig som en riktig tjurkärring idag (mer än vanligt alltså, hehe!) , vi får inte sova om nätterna här nuförtiden, grr! Malte vaknar och har vredesutbrott och Emmie vaknar och ska äta, äta och äta...överdriver inte om jag säger att jag ammat 8 gånger i natt. Då får man väl vara lite trött och sur va? ;)

Nu har vi fått tid på neurologmottagningen nästa vecka för att få en bedömning av hennes fontanell. Känns skönt! Hon utvecklas ju för fullt, men man är ju ändå lite orolig såklart.
Idag fick hon tag på båda fötterna för första gången förresten!

3 comments:

Anonymous said...

vilka fina bilder på barnen!
kramar peter

Anonymous said...

Härliga bilder på barnen. Så söt Malte är som pussar på syrran. Alba pussar ofta på Theo och det måste vara på mitt på munnen. Theo är inte alltid lika förtjust i den ibland lite burdusa uppvaktningen :))

Skönt att ni fått en tid till Emmie. Jag är stand-by på tisdag för Malte så det är bara att säga till om det behövs.

Hoppas ni får en mysig helg med farmor, farfar och kusin.

Kram Johanna

Anonymous said...

Hej! Grattis Emmie som blivit 4 månader! Va kul att hon gillade smakisen. Sigrid blir 4månader idag så vi gjorde som er och firade med smakis, men det var INTE populärt! Provade potatis m palsternacka och det gick in, men kom ut igen ganska snart. Provade även päron&hallon för att se om det gick bättre, men så fort hon fick smak på det höll hon på att KRÄKAS! Stackars liten, imorn fortsätter vi m potatisen men hallonen får nog vänta ett tag! =)

Hoppas det går bra hos neurologen, så bra att ni får kolla upp henne iaf!

Kram kram från Carolin & Sigrid