Saturday, October 3, 2009

Vår lördag!

Hejsan hopp! Så var nästan lördagen förbi. Tänk va dagarna går snabbt fastän man är uppe tidigt varje morgon. Kan bli lite smått förundrad över dessa barn som vaknar fastän det är mörkt som natten på morgonen, soooov liksom! :) Men idag sov de längre än vanligt, iallafall Emmie som annars har vaknar runt 5 hela veckan...och vill INTE somna om... Men idag sov hon till 7-snåret och det är helt okej. Malte vaknade väl runt 6.30 och ville upp och kolla på tv-n. Fadern som skulle upp (jag hade sovis) vaknade inte när sonen vaknade, så jag smög upp med sonen, satte på dvd-n och "puffade" sen på Tobbe som stapplade upp! ;) Men vi fick sova längre än vanligt och det blir man så otroligt tacksam för!
Idag bestämde jag mig för att ta lite mer kort på dagen och såhär såg dagen ut!
Efter Emmies fm-sovning (före lunch) gick vi ut!


Bus med höstlöven, gunga, smaka på sand (suck...när ska hon fatta att det inte är ngn hit att äta sand...), åka rutschkana...ja bara ha det mysigt ute! Kallt var det så det är så härligt att vi nu har ordentliga kläder till kidsen! Emmie är otroligt duktig på att gå med dessa kläder, ramlar lite då och då men tar sig ändå upp och knatar vidare, så söt! Malte och pappi kör sitt "race" på gungan...vet inte vem som har roligast! :)

Sen gick jag och Emmie in och fixade lunch, köttbullar och makaroner. Emmie va så hungrig och smackade på för fullt med lilla tungan när hon såg vad som låg i stekpannan, mums! ;)
Fick leka lite med henne för att hon inte skulle bryta ihop av hunger innan det hela var klart!
I morse klippte vi hennes lugg,,,,liiiite kort blev det...(mammmas fel), men det växer väl fort ut!

Efter lunchen tog jag och Malte vagnen ner till stan och gick på bio, såg Pettson och Findus. Bio-premiär för Malte! Gick otroligt bra, han tyckte det var så spännande. Satt så fint på sin stol och mumsade godis. Vet inte hur mkt av filmen han såg, allt runt omkring var ju oxå så spännande att se! Han blev så stolt och såg så glad ut när jag berömmde honom att han var så duktig på bio! Förstår ju att det måste ha krypt ordentigt i hans ben mot slutet av filmen! Go killen, så roligt när man hittar på saker med bara honom! Blev bussen hem då det regnade när vi kom ut, inte Malte emot om man säger så! ;)


Efter bion fick han lov att leka loss lite! :)

På kvällen hade vi lite myys framför barnprogrammen. Emmie fick smaka popcorn för första gången och det var MYCKET gott tyckte hon...Hon smaksar i sig det mesta!

Dom är för goa när dom sitter i varsin fotölj och myser!
Just nu sover båda i sängarna. Jag ska försöka läsa lite innan även jag är redo för bädden!
Ha en mysig kväll!

2 comments:

Anonymous said...

Vilka fina kort ni tagit på era gullisar!
Ser mysigt ut med lek bland löv, det kan kanske var någon näring i sanden, hon kanske vet nåt som inte du vet?!
Ser fram emot när ni kommer ner till Kalmar Kram Mattias!

syster A said...

Åh så fina bilder. Vilken härlig helg. Vad stora barnen har blivit!

Kram A