Wednesday, April 8, 2009

Lugnt på bloggen...

men det är full fart i det vardagliga livet! ;)
Barnen är FRISKA!!!!! Så underbart skönt att ha dessa vattkoppor bakom oss nu. Härliga dagar är det, varit ute och lekt mycket i lekparken och långa promenader. Äta mellis ute, bara det! Tom Emmie har kunnat sitta upp i vagnen och fått fruktpure. Dax att ta bort hårdliften då en lite tjockis inte får plats! ;) Vi vände henne i lördags och hon låg och sov så gott och när hon var vaken tyckte hon att det var spännande!

Vad har hänt annars då??? Emmie är i en riktig rulla-runt-period. Blir sur när hon kommer över till magen, men så fort hon ligger på rygg så rullar hon igen...Hon sitter själv små korta stunder och ser otroligt stolt ut! Hon hoppar omkring som en kanin i sin gåstol och man får ibland leta efter henne, i morse hittade jag henne inne på Maltes rum efter ha grejat med disken! Hon har redan krossat en kruka, drar i gardinerna så fort hon kommer åt dom och fått tvättställningen över sig...en klåfingrig tjej det här!
Malte tycker att det är SÅ roligt när man måste säga till henne "ajabaja Emmie, inte dra i gardinen"!! Så han kör ju henne gärna nära gardninen så hon får tag på den...

Efter att ha vaknat 6-8 ggr/natt för att hon vill snutta har jag slutat amma! Har ju inte ammat dagtid på några veckor då hon inte velat ha och äter bra själv och nu i lördags kände jag att det fick vara nog...blir ju tokig av att inte få sova! Och det har gått jättebra. Tobbe ha fått ta henne nu när hon vaknar och hon har somnat om med nappen och sover betydligt bättre! Vaknar en gång runt 01, får välling och blöjbyte och somnar sen om till 5-tiden! Och Malte har oxå sovit mycket bättre den senaste veckan! Hon har inte ens visat att hon vill ha bröstmjölk och det känns ju jätteskönt! Inte lika svårt "att klippa av navelsträngen" när det är ömsesidigt.
Emmie har fått sin andra tand (kom upp förra måndagen, precis en vecka efter första tandsingen!)

Idag bär det iväg till Kalmar!!! I like! :) Hoppas att bilresan går bra bara. Ska försöka komma iväg direkt efter vi hämtat Malte på dagis, runt 14. Sa att de gärna fick försöka hålla honom vaken på dagis så han förhoppningsvis kan sova en timme i bilen. Vi får väl se om det gick.
Han fick packa sin ryggsäck innan vi åkte till dagis i morse, favvobilarna, "datorn" och några böcker åkte ner. Lite liv i luckan blev det när vi skulle gå till dagis utan väskan, men tillslut vann mamma! Pust! ;)

Önskar er alla en riktigt GLAD PÅSK!!!

3 comments:

Anonymous said...

Glad påsk!
Skönt att barnen är friska! Vad kul att hon rullar runt så mycket =) Snart kommer både hon och Malte springa runt ska ni se =)

Saknar er!
kramar peter

Therese said...

Härligt att ni alla mår bättre nu! Ha det så härligt i Kalmar o hälsa alla! Kram på er

Anonymous said...

Glad Påsk till er alla nere i Kalmar!
Kram Camilla med familj