Friday, April 18, 2008

Besök hos läkaren idag!

Idag har vi varit till en öra näsa hals specialist med Malte. Han har sedan några månader börjat snarka ordentligt och har även andningsuppehåll ibland vilket förmodligen beror på hans stora halsmandlar. Det låter så jobbigt när han sover....
När vi berättade om hans symptom så tyckte läkaren att han ska opereras. Man reducerar tydligen halsmandlarna med ultravågor nu och man brukar inte alls ha så stora besvär efterråt.
Operationen kommer att göras i Stockholm på Nackas sjukhus och väntelisten var ej speciellt lång, har vi tur så blir det redan i maj.
Känns jobbigt att han ska behöva opereras, men samtidigt så vet man ju att det kommer att bli mycket bättre sen. Men det känns väldigt skönt att man inte har lika ont med denna metod, tidigare opererade man ju bort hela halsmandlarna och då får man ju betydligt ondare.
Lilla pluttisen. Han tyckte inte alls om att blir undersökt, men vem gillar att få en spatel långt in i munnen??? Men läkaren var snabb och duktig. Så nu får vi bara vänta och se. Efter denna operation kanske aptiten blir lite bättre för honom. Hoppas verkligen det, han skulle behöva lite mer kött på benen vår kille. Inte mycket till fett på den lilla kroppen.

Efter besöket hos läkaren var vi på en liten snabb shoppingrunda, köpte ett par mysbyxor, 2 tröjor och 1 T-shirt och strumpor, allt till Malte. Men det var en stressig shoppingrunda måste jag säga! Malte hade inte alls lust att sitta i vagnen utan ville åka rulltrappor, och det fick han några gånger, bara det att när han åkt upp trodde han att han kunde ta samma trappa ner och blev ARG när man gick iväg med honom, men så fort han såg att man närmade sig den andra rulltrappan tog han oss så snällt i handen och skulle åka...Han hördes över hela affären kan jag säga. Och inne på H&M la han sig raklång på golvet och skrek när han inte fick åka mer. :) Jätteroligt!! Sen gick vi på McDonalds, det var roligt i 5 min, sen var inte det heller bra, vi stressade i oss maten och fort iväg! Sen satt Malte snällt i vagnen så länge den rullade och smaskade i sig resterna av sin hamburgare, så nöjd så! Dom har en vilja av stål dom små rackarna. Nej, det blir nog ingen shoppingrunda med Malte på väldigt länge... Hade ju hoppats på att vi kunde köpa vårskor till honom idag, men det kunde vi glömma. ;)
Nu sover han sött i sin säng iallafall.
Tobbe har varit och hyrt en film, jätteläskig, så jag vågar inte titta, roligt va! Han ska ut med några kompisar imorgon och jag vet att om jag tittar på den sitter jag bara här hemma och är mörkräddare än vanligt. Är det 33 jag fyller i år eller?! Hehe!

No comments: