Tuesday, May 6, 2008

En skön ledig tisdag med Malte!


Det är det bästa med att jobba helg, att vara ledig mitt i veckan! Idag kl. 09.05 var vi ute på väg ner mot svandammen. Hade en hel påse med gamalt torrt bröd i skafferiet som vi passade på att mata fåglarna med. Det var spännande tyckte Malte. Änderna var som tur var inte allt för närgångna utan höll sig på rätt sida av staketet. Är själv inte så fötjust i fåglar som de flesta vet som känner mig... Men det gick jättebra. Efter en stund tyckte Malte att det fick vara bra, hoppade själv upp i vagnen och vinkade hej då!
Gick efter det till lekparken i stadsparken, där har vi nog inte varit sedan förra sommaren. Det var poppis. Hade oxå med oss lite fika, så vi satt och åt macka med juice och tittade på alla andra barnen. En riktigt mysig fm.
När vi nästan hade kommit hem så var Malte så trött så trött, fick lägga honom ner på golvet och klä av honom, lunchen som skulle bestått av köttbullar byttes ut med välling och bums ner i säng. Nu har han sovit i två timmar och har just vaknat på strålande humör. Ska försöka få i honom lite köttbullar nu istället! ;)

Har precis talat med öra näsa hals specialisten som vi var till för en månad sedan. Han är för liten för att de ska kunna ta emot honom på Nacka sjukhus, de har ingen läkare tillgänglig på vårdavdelningen efter operationen om det skulle tillstöta någon komplikation efterråt och han är för liten att skicka hem efter några timmar som de gör med de större barnen. Så nu får remissen skickas till Akademiska istället...får ringa dit om en vecka och se så den kommit fram och höra vad de har att säga. Han skulle skriva att Malte inte går upp i vikt och att han kväljs av maten och att han har det väldigt jobbigt när han sover. Han skrev förtur på remissen för att det är som det är. Vi VILL verkligen att detta ska bli gjort fort som attan så han slipper att lida av dessa stora halsmandlar.

2 comments:

syster A said...

Så fina bilder på Malte! Lilla gubben, det låter jobbigt med halsmandlarna, hoppas ni får tid snabbt.

Tack för välkomnandet på jobbet, så kul att du var där just den dagen.

Kram A

Johanna said...

Härliga vårbilder!
Stadsparken är kul. Det brukar alltid vara folk där med barn. Det kan nog vara mysigt i sommar om det blir bra väder.

Hoppas att det ordnar sig snart med en tid till Malte. Han har ju ganska besvärligt stackarn. Det vore ju så skönt att ha gjort det innan bebben kommer.

Hoppas ni får en bra dag!
Kram Johanna