Tuesday, March 10, 2009

Diggar gåstolen!


Diggar gåstolen gör både Malte och Emmie. Malte tyckte ju att den var väldigt spännande i början (o gör väl fortfarande..) och ville inget annat än att testköra den. Men lite för tung är han ju! Men nu tar han alltid fram sin bil och kör jämsides med Emmie och leker och puttar fram Emmie så hon också för lite fart...Nej, nej, nej, var försiktig säger jag och Emmie bara skrattar...:) Hon är ju inte så stadig ännu så man är ju rädd att hon ska göra sig illa om han gör ngn snabb rörelse med gåstolen. Den där tjatiga morsan som man inte får göra nåt kul för, tänker väl Malte! ;)


Helgen susade förbi och vi hade ju lilla Alba här i lördags fm. Det var jättelänge sedan hon var här och det var så roligt. Dom lekte och stojade, jagade varann, hade fruktstund i soffan, spelade boll i Maltes rum, körde bil och cykel, slog kullerbyttor och hoppade på madrassen och så lite vila framför TV-n. Sen kom resten av fam. Ödalen på lite lunch och fika efter ha hunnit packa upp lite iallafall. Malte pratar fortfarande om hur roligt han hade med Alba!

Efter ett riktigt slask och töväder vaknade vi upp idag och hade fått ännu mera snö! JA, ropade Malte, snöbollar!! Själv gnisslade jag tänderna lite...vill ju ha vår nu som jag tjatat om!
Maltes overall börjar bli lite kort i rocken...tur att den inte ska användas så länge till. Va skönt det ska bli att slippa alla dessa kläder sen. Nu är det ju inte bara overall utan galonbrallor över det med. Vår kille älskar ju vattenpölar! :)

Måste också skryta lite om vår lille buse. Han är otroligt intresserad av siffror och bokstäver. I julklapp fick han en liten dator av mormor och morfar som man ska trycka på bokstäver och lite spel. Han kan nu HELA alfabetet och kan räkna till 40! Han bara älskar denna dator!!
Helt otroligt tycker vi, han har ju inte ens fyllt 3 år! Imorgon är det föräldramöte på dagis vid 15, så Tobbe kompar lite från jobbet så vi går båda två! Känns spännande. Ett nytt sorts föräldramöte, vet inte riktigt hur det ska gå till när barnen är med också. Men det ska bli trevligt att träffa de andra föräldrarna. Man hinner ju bara säga hej lite hastigt och lustigt när man lämnar och hämtar.

Oj va klockan går. Lillfisen sover och jag ska nog röja lite. Får bli lite blandad kompott med bilder idag, allt från gåstol, till busmalte med blöja på huvudet och Alba och Malte. Visst har Emmie lagt på sig lite, vår lilla tjockis! En matglad och knubbig bebis, beställde vi och det fick vi! :) Denna bild togs idag innan hon fick lunch! Charm trollet!

2 comments:

Caroline/drömlägenheten goes radhus said...

Sötnosen!!!

Vad kul för Malte när han får lite sällskap på sin nivå! Kul att busa med lillsyrran!

Är otroligt imponerad av Maltes kunskaper! Wow! Datorer kan vara bra också! ;)

Må så gott, kram Caroline

Anonymous said...

Härliga, underbara barnbarn. Malte läser väl godnattsagan själv...
Farmor och farfar längar efter er.
Hoppas vi ses snart.

Kramar till er alla