Friday, March 6, 2009

Fredag!

Så sitter man här i soffan och myser med lite rödvin och en stor påse godis framför mig! ;)
Det är verkligen nåt speciellt med fredagar, man är extra avslappnad (och extra trött) och det känns så härligt med lite ledighet tillsammans!
Har inte hänt så mkt nytt denna vecka, har liksom gått sin gilla gång. Har inte orkat göra så mkt när Malte varit på dagis...Måste nog göra en "göra-lista" för att få lite inspiration att komma igång med saker och ting. Konstigt, vissa veckor känns det som man har hur mkt energi som helst, och endel veckor känner man sig helt utmattad.
Men så får man ju inte sova så mkt heller, kan ju ligga nåt i det! Ett evigt snuttande, och vaknar inte Emmie så är det Malte som vaknar.

Vi har nu gått steget längre när det gäller Maltes "natti, natti-rutiner". Har ju suttit utanför hans dörr nu i ca 2 månader och läst och har nu förflyttat oss till köket. Första kvällen som var i månadags var det såklart krokodiltårar...men sen har det gått över förväntat. Han springer ut ungefär 3-5gånger, men accepterar då att man tar honom i handen och stoppar om honom igen. Duktig kille tycker vi. Det är otroligt va barn är anpassningsbara egentligen! Ska göra såhär ett tag nu tills han blir trygg med det, sen ska det väl vara okej att släppa det med. Att han ska vara trygg att sova själv i sitt rum, i sin säng.

Vad händer i helgen då. Jo imorgon bitti kommer lilla Alba hit och det ska bli så mysigt att ha henne här, Malte kommer bli överlycklig! Ödalens har ju flyttat och dom kanske får lite mer upppackat om vi tar Alba några timmar. Sen kommer dom över på lite lunch. På eftermiddagen ska vi till Linn och Erik och deras 2 kids. På söndagen ska Tobbe spela mixed tunering i volleyboll ( gissa om han är lycklig, oh yes!). Så då kommer Ödalens över på lite fika och hämtar lite krafter! :) Det ska bli så roligt att ha dom lite närmare och kunna ses i lekparkerna här omkring!

Har börjat sätta Emmie i gåstolen nu som hon fick i dop present, den gillar hon skarpt. Kul att komma upp och sitta lite, komma i samma nivå som Malte som oxå tycker att det är en hit. Han vill gärna köra runt henne...

Ganska mkt tö denna vecka, så snart blir det nog att komma igång med lite jogging! Det behövs!

2 comments:

Anonymous said...

Ja du syster, det låter ju kanon mysigt med fredagsmys.. Malte börjar ju bli stora killen nu! Jag kanske får träffa mina syskon barn redan i påsk och det ska ju bli lite spännande så klart =)

kramar Peter

Anonymous said...

Vilka härliga bilder! Vad månne det bli av en sådan duktig grabb! Längtar efter er.
Kramar mormor