Wednesday, February 4, 2009

Vattkoppor?!

Börjar nu bli lite osäker på om det är det. Vår lille kille fick hög feber i söndags som snabbt gick över, feberfri hela måndagen så det blev dagis på tisdagen. Ingen vidare matlust, men han hade varit pigg och glad över att äntligen få komma till dagis igen efter hållt oss därifrån i 2 veckor. De hade fått lite nya bilar och Malte tyckte allt var toppen. Det hade varit det första han sagt när han hade sovit en timme på dagis, leka bilar!!!

På tisdagkvällen badade han och jag tyckte då att han hade lite röda utslag på nedre delen av mage och rygg...hm, kanske bara för att han är varm efter badet?? Nepp, utslagen var kvar när vi skulle byta blöja innan sängdax. Igår morse hade utslagen spridit sig, hela ryggen och magen, uppåt nacken. Okej, då måste det väl var vattkoppor. Ringer till dagis som bekräftar att 2 andra barn har det på en annan avdelning. Ringde till vårdcentralen för att få Tavegyl utskrivet, här ska vi vara redo när det börjar klia!
Men...det har ännu inte blivit blåsor och inte så speciellt upphöjda, verkar inte klia. Han är fortfarande väldigt trött och blek, noll matlust ( mamma, godis...), lite feber. Bara att vänta och se antar jag?!

2 comments:

Johanna said...

Hoppas att det inte är vattkoppor då eller? Det är så länge för dig nu med båda kidsen hemma. Förstår att du måste vara ganska slut och trött på det.

Hoppas att du får en lugn dag i morgon. Skönt att Tobbe slutar tidigt på fredagar!

Kram

Anonymous said...

Hoppas lillkillen blir bättre snart! Alltid jobbigt att inte veta vad det är förnågot!
krama om den stackarn från mig!
/Peter